Anasayfa / Eğitimler / Bireysel Eğitimler / Takım Koçluğu Eğitimi
ICF (Uluslararası Koçluk Federasyonu) tarafından onaylanan Takım Koçluğu Eğitimi “Coaching Teams” ayrıca Uluslararası Koçluk Derneği (IAC) lisansı altında sürdürülmektedir. 2 gün süresince verilen Sola Unitas Coach Academy Takım Koçluğu Eğitimi yeni mezun ve tecrübeli profesyonel koçların kurumsal hayatta çalışabilmeleri ve takım dinamiklerine ve karmaşık sistemlere koçluk yapabilmelerine yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Dünya’da ve Türkiye’de koçluk cirosunun önemli payını oluşturan kurumsal koçluk alanları gelecekte de bu önemli yerini korumaya devam edecektir.
Takım Koçluğu Eğitim Programı ile yöneticilerin liderlik yeteneklerini geliştirme becerisi edinmenin yanı sıra; takımları bir hedefe doğru motivasyonla harekete geçirme ve o hedefe ulaşmalarını sağlama sanatını öğrenerek, takım üyelerinin liderlik yeteneklerini geliştirme becerisine sahip olacaksınız.
Takım koçluğu, yüksek performanslı takımların oluşumuna ve sürekliliğine destek sağlar. Bunu şirketin kültürü haline getirir. Takım koçluğu değişim kültürünün sürekliliğini sağlama merkezlidir.
Takım koçluğuna şirketlerde ne zaman ihtiyaç duyulur:
– Organizasyonun değişim sürecinde.
-Takım iyi çalışmıyorsa, performansı düşükse.
-Yeni bir projenin başlangıcında.
-Yüksek performanslı bir takımın bir sonraki sürecinde.
-Takım içinde kişisel kavgalar, dedikodular olduğunda, iletişim bozukluğu yaşandığında.
-İşten çıkarımların arttığı anlarda.
-Sanal takımların işleyişini geliştirmekte.
Grup ya da takım koçluğu profesyonel bir koç tarafından yönetilen, organizasyonel ve bireysel amaçlara ulaşmak için birleştirilen enerjiyi, deneyimi ve katılımcıların bilgeliğini artırmak niyetiyle yaratılmış kolaylaştırılmış bir grup sürecidir. Takım koçluğu takıma bireylerden ve onların karşılıklı ilişkilerinden oluşan, ayrı hayatı olan canlı bir varlık, bir sistem olarak koçluk yapılmasıdır. Bu, takım performansı için gereken ön koşuldur. Her takım bir sistemdir. Her sistem içinde bulunan kişilerden farklı bir oluşuma sahiptir. Takım koçu takım üyelerine tek tek koçluk yapmaz; takımı bir bütün, sistem olarak ele alır. Böyle olunca da değişim, gelişim ve fark sistemde yaratılır. Sistem geliştikçe içindeki takım üyeleri de farklılaşacaktır. Güven takımların en önemli kavramıdır. Bir takımda güveni oluşturmak takım bir sistem olarak ele alındığında, çok daha etkili bir şekilde hayata geçirilecektir. Her oluşturulan ya da oluşan takım farklı özellikler taşır. Hiç bir takım birbirine benzemez. Takım yaşayan dinamik bir sistemdir; her olay, her davranış, her söz takımı değiştirir. Takımın kendine özgü bir kişiliği, farklı ruh halleri ve vizyonu vardır. Takım, sözel ve sözel olmayan kuralları ve değerleri olan bir kültürdür.
Takım başarısı denildiğinde takım üyeleri toplam sayısının çok üstünde potansiyeli harekete geçirerek etkili, verimli çalışan, yaratıcı süreç ve çözümler üreten, sürekli uyumu koruyabilen dinamik ve sistematik yapıların sonuçlarından söz edilmektedir. Takım koçluğu ile takım üyeleri birbirlerine güvenmeyi, açık iletişim kurabilmeyi, birbirlerini dinlemeyi ve birbirlerine saygı göstermeyi öğrenirler. Diğer taraftan beklentiler açıkça ortaya koyulur ve bir süzgeçten geçirilir. Takım koçluğu katılımcıların diğer katılımcıları desteklemesini ve cesaretlendirmesini sağlarken, aynı zamanda katılımcıların bireysel amaçlarını gerçekleştirmesinde de hızla bir standart haline gelir. Takım koçluğu hakkındaki bu eğitim koçlara güçleri için bir temel oluşturacak ve grup koçluğunun yararları hakkında bilgi verecektir
– En az 60 saatlik IAC ya da ICF onaylı eğitim almış olmak
İleri düzey koçluk eğitim tarihlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Fügen Günay Albayrak, MCC
Eğitmenlere ilişkin özgeçmiş bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.
Eğitim bedeli 15.870 TL olup, Sola Unitas öğrencileri için 13.800 TL’dir. Fiyatlara KDV dahildir. Tüm fiyatlarımız için Maximum, World Card, Card Finans, Bonus, Paraf ve Axcess kartlarına vade farksız 6 taksit yapılabilmektedir.
36 Yorum
Tek kelimeyle şahane bir eğitimdi. Bilgi aktarımı ve uygulama dengesiyle, katılımlarla, örneklerle gerçekten iliklerimize kadar öğrendik. Deneyimiyle, zerafetiyle, kusursuz organizasyonu ve tüm açıklığıyla bu atölyeye liderlik eden Fügen Albayrak’a sonsuz teşekkürler.
Takım Koçluğu eğitimini Fügen Hocamın Grup Koçluğu Kitabını okuduktan sonra mutlaka katılmalıyım diye beklediğim bir eğitimdi.Eğitim Sola Ünitas ve Fügen hocamın titizliği ile hazırlanmış,tüm katılımcıların eğitime bir şey kattığı ihtiyacımı beklediğimden daha üst seviyede karşıladı. çok teşekkür ederim.
Bu yolculukta bana eşlik eden kıymetli Fügen Hocam’a sonsuz teşekkürler. Her anı çok keyifli ve çok öğreticiydi.
Ben de herkes gibi şimdiye kadar çokça eğitim aldım. Ancak nadiren eğitim sadece bilgi vermez, ruhunuza dokunur ve sizi dönüştürür. Tüm samimiyetimle ifade etmek isterim ki; Sola Unitas benim için tam da böyle bir yer oldu. Takım Koçluğu eğitimi alacağımı düşünürken, kendi içimdeki ekip ruhunu keşfettim. Emekleri için Fügen Hocama, yargısız ve kapsayıcı oldukları için de takım arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler. Profesyonel hayatımın bu en heyecanlı adımında yanımda olduğunuz için şükranlarımla…
Farkındalıklarla dolu ve bolca uygulamalı, hayatın içinden örnekler, geçmiş tecübeler ve bilgiyle dolu bu keyifli eğitim emekleri için başta Fugen Albayrak’a ve eğitim grubundaki arkadaşlarıma teşekkür ederim .