Anasayfa / Eğitimler / Bireysel Eğitimler / Ebeveyn Koçluğu Eğitimi
Yapılan araştırmalar, insanların hayattaki en mutlu anları sorulduğunda çoğunlukla “evladımı kucağıma aldığım ilk an” yanıtını verdiğini gösteriyor. Çocuğun ilk bakışı, ilk kelimesi ve ilk adımı, zihinlere kazınan en eşsiz hatıralardır. Ancak zaman hızla akıp giderken ve yaşamın zorlayıcı koşulları devreye girerken, ebeveynler bu mucizevi başlangıçları ücra bir köşede unutabiliyor. Kendilerini bir anda öfke nöbetlerinin, bitmeyen çatışmaların ya da sürekli nasihat eden o tekrarlayıcı rollerin içinde bulabiliyorlar. Bu süreç, anne ve babaları yıpranmış, tükenmiş ve çözümsüz bir döngünün içinde sıkışmış hissettirebiliyor.
Ebeveyn koçluğunun temel amacı, ebeveynleri bu çıkmaza sürükleyen dinamikleri keşfetmek ve onların kendi özleriyle yeniden bağ kurmalarını sağlamaktır. Bu farkındalıkla; aile yapısı, köklü değerler ve inançlar masaya yatırılır. Süreç, öncelikli olarak ebeveynin kendi ihtiyaçlarını, ardından da çocuğun ihtiyaçlarını sağlıklı iletişim modelleriyle karşılamayı hedefler.
Nihayetinde ebeveyn koçluğu; ailedeki tüm bireylerin içsel potansiyellerini açığa çıkarmak, birbirlerine en üst düzeyde fayda sağlamalarına zemin hazırlamak ve hane içinde yapıcı iletişim kalıpları inşa etmek adına ebeveynlerle yürütülen yaratıcı bir ortaklık sürecidir.
Her ailenin kendine özgü bir kitabı vardır. Bu kitabın ilk sayfası, birlikte bir yaşam kurmak için adım atılan o ilk gün yazılmaya başlanır. Paylaşılan değerler ve inançlar, her sayfada benzersiz bir doku yaratır. Sayfalar ilerledikçe, hem o aileden beslenen hem de kendi özgün benliğini bulan yeni bir birey, kendi sayfalarını eklemeye başlar. Ve bu kitap, gelecekte yazılacak yeni hikâyelerin dokusuna yön verecek silinmez izler taşır.
Eğitim süresi 2 gündür. Eğitim online olarak mesai saatleri dışında saat 19.00 – 23.00 arasında hafta içi iki gün olmak üzere iki hafta süresince verilmektedir.
Görkem Atakay, PCC
İleri düzey koçluk eğitim tarihlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Eğitim bedeli 15.870 TL olup, Sola Unitas öğrencileri için 13.800 TL’dir. Fiyatlara KDV dahildir. Tüm fiyatlarımız için Maximum, World Card, Card Finans, Bonus, Paraf ve Axcess kartlarına vade farksız 6 taksit yapılabilmektedir.
34 Yorum
İçinizdeki çocuğa vereceğiniz en büyük hediye Ebeveyn koçluğu olur diye düşünüyorum. Eğitim sürecinde Sevgili Görkem, gerek kendi hayatından gerekse bilimsel örneklerle bize ışık olup, öyle güzel anlattı ki. Şu an bekleyen notlarımı temize çekmek için sabırsızlanıyorum. Her bireyin alması gereken bir eğitim olduğuna yemin edebilirim ama ispatlayamam yaşamanız lazım 🙂 Ebeveyn Koçluğu, illa anne-baba olduğunuzda alınacak bir eğitim değil. Keşke dünyada bir akım başlasa herkes ebeveyn koçluğu alsa ne güzel olurdu diye düşünmeden hayal etmeden duramadım. Taze bir koç ve anne olmaya niyetlenmiş bir kadın olarak şükrümde teşekkürümde sonsuz. İyi ki bu yoldayım. Ve iyi ki bize ışık oldun Görkem 🙂
Sevgili Gorkem,
Değerli farkındalıklar, bilgiler ve sertifika için babasının yetiştirmiş olduğu bir kız çocuk olarak teşekkür ederim.
Çok hata yaptı ama baba oldu, her zaman yanımdaydı kendi babasını hiç tanımamıştı halbuki. Bugun kendisi alzheimer ve artık hatırlamıyoruz bu hataları, zaten çocuk olarak da görmezlikten gelmiştik. Kızlar babalarını gönülden severler. Çatışmalarımızı da bilimsiz, bilinçsiz, allah ın emri olarak kabul etmiştik, sevgiye ve korkuya ve affediciliğe birlikte tutunmuştuk. Sevgi ışığını gösterdiğin, her çocuk ve ebevyn için teşekkür ederim.
Harika bir eğitimdi, öncelikle eğitimcimiz Görkeme çok teşekkür etmek istiyorum. Ben tek erkek katılımcıydım, bunu biraz garipsedim. Erkeklerinde ebeveynlik rolünde gerekli sorumluluğu almaları lazım. Ayrıca bu eğitim koçluk ile ilgili temel konuları da kapsadığından, katılımcıların koçluk algısına da çok büyük katkı sağlıyor. Ebeveyn olsun yada olmasın tüm ACTP adaylarına şiddetle öneriyorum.
Kendimizi tanıma yolculuğunda ilk büyüdüğümüz zemini tanımamız gerekiyor. kim olduğumuzu şekillendiren ortamımız ve ebeveynlerimize bakmadan kendimizi tam anlamıyla görmemiz mümkün değil. Değerli Görkem’e bu dersle birlikte bize bu alanlara ışık tuttuğu için çok teşekkür ederim. Sadece ebeveynlerin değil, insanı ve kendini anlamaya çalışan herkesin alması gereken bir kurs düşünüyorum. Koçluk öğretilerine çok güzel bir katkı sundu, derinleştirdiğini düşünüyorum.
Ebeveyn koçu olmanın dışında; Eğer bir yerlerde kendi yolculuğunun, yolculuğunda yaşadığın her şeyin seni bugünkü halinde nasıl taşıdığını , bugün kendi veya gelecekteki ebeveynlik yolculuğunuza nasıl bir yansıması olacağını anlamak istiyorsanız da bu eğitime katılın.
Tüm eğitmenleri harika Sola Unitas’ta her eğitimi bitirdiğinizde evet bu eğitimi en iyi o verebilirdi. Sevgili Görkem için de tam olarak söyleyebileceğim bu.
Her aldığım eğitimde bir başka verdiyonuma ulaşıyorum kesinlikle başlayan ve bitiren sen aynı olmuyorsun. Tüm bu yazdıklarım elbetteki benim filtremden geçen gerçekliğimdir. İyi ki Görkem hoca ve iyi ki Sola Unitas🙏